Njursten!

Denna sida är nu öppnad fr o m 120101 -


De som haft njursten vet vad jag talar om! "DET GÖR ONT"!!!

Jag vill ju inte överdriva, samt jag har aldrig fött något barn... men många säger att detta är mycket värre, och jag tror dem!!! För jag har aldrig sett eller hört talas om någon kvinna som ålat omkring skrikande på golvet som en mask, om nu maskar kan skrika? Jag skulle inte ens önska min värsta ovän detta, om jag nu har någon...?


Photo 2012 © Staffan Rahm                                         (Plåtad med 105mm makro, + 2 mellanringar)

Det är ingen stor sten, men kanske det är värre med små!?

Är det röktopas, eller är det granat... :)


Hur som, denna höll på ta livet av mig 111215! Jag hade just gjort mina morgonrutiner i datorn, ryckte till och kom på att jag måste till min sjukgymnast med min förbålda värkande tennisarm! Också en vidrig historia, men kommer till det senare...


Jag satte mig sen ner igen, för att avsluta det sista... då kom plötsligt en ihärdig värk på vänster sida som bara blev värre!? Jag har ju haft njursten några gånger tidigare, och känner igen den... eftersom jag då hade en dubbelsidig, eller vad det nu var, för då värkte det nere på ryggslutet!? Jämn plåga alltså! Det var inte heller kul den sista för ca 20-30 år sedan... minns inte just nu, men jag har nog haft känningar efter det... men inte tänkt på att det ev var njursten...


Men nu på slutet av 2011, kom nu detta, men bara på vänster sida som sagt, och trodde förstås att det var något livshotande, typ något organ jag inte vet som sitter där, så jag ringde förstås 112! Medan den för långa väntan (minst 50 min) höll jag på att avliva trodde jag, så jag ringde mina närmsta (barnen & min tjej) anhöriga och sa adjö! 


Jag rullades in på S:t Görans akuten... och låg där och jämrade mig högt, men ingen brydde sig!? Jag tänkte, om jag nu har ett livshotande fel så hinner ingen fixa det!??? Varför kommer ingen!????

Efter lång lång väntan kom någon och undrade vad problemet var? Jag beskrev så gott jag kunde, för jag kunde knappt prata! Jag bad om smärtlindring, men det kunde de inte ge förens de vista vad felet var, samma sak med vatten, för jag höll på att törsta ihjäl! Men inget vatten eller dropp...?

De tog blodprover och urinprov... lång väntan igen! Sen efter lång stund då jag äntligen fick en läkare som hade tid, fick jag Voltaren morfin, sen lång väntan igen i ca 50 min, och då hade jag samma värk!!!! Ingen förändring med den sprutan alltså!? Har ni inget starkare undrade jag??? Då fick jag riktig morfin, (Ketogan) och det släppte efter 5 min!

Vilken himmelsk lycka!!! Det kändes bara som jag drömt allt!???

Från mitt första anfall hemma, tills nu hade det alltså gott 4-5 timmar! Får det vara så här långsamt att bli hämtad, diagnostiserad, samt få botemedel till ens djävulska lidande!???


Nu ombads jag gå till fiket en timma, för att se vad som händer när morfinet släpper... och det verkade ok, så jag gick hem i regnet... men lycklig...


Jag kom hem, slog på datorn och fortsatte jobba ca en timma... då kom skiten igen!???? Ny ambulans, som tog lika lång tid eller mer!??? Har man inte hjärtinfarkt, är det ingen brådska!? (Jag hade det en gång trodde jag, men då kom de på 20 min, och bars ner med bår) Men varken nu heller i morse!? När vi kom ut på gatan stod här flera brandbilar, och det verkade som problem vid grannhuset, Beckmans Designhögskola!? De väntade!??? Jag fick knappt fram mina ord pga värken, backa förbi på trottoaren sa jag kvidande, men icke då? De väntade minst 10 min!? Sen var det långsamt genom stan, och min tjej åkte med för hon hade tagit sig till mig medan jag väntade på ambulansen... in på samma akut, samma väntan!??? Men nu fick jag en "grogg" kallade ambulanspersonalen den, som han gav mig på en skakig färd!??? Missade första kanylen i handen, så där fick jag ett stort blått blåmärke... men han bad om ursäkt... men varför kunde han inte gjort detta vid ett rödljus t ex...?


Lång väntan igen, men nu hade jag i alla fall sällskap av min tjej! Ny läkare, som senare bestämde ca 18:30 att jag skulle läggas in! Skivröntgen i morgon ca 9:15 osv... ca 20:00 fick jag min första mat idag... Natten var inte kul här, men det enda som var kul var att jag pinkade ut min njursten! Det kom bara en man sent till rummet, (blindtarmen) men varje gång en syrra kom in, stängde de inte dörren!???

Det var ett himla liv på syrrorna, (skrattade och pratade högt, som på ett party) samt det jäkla starka pip-ljudet när någon ville något höll man på bli vansinnig av! Jag var upp hela natten och stängde dörren till oss minst 7ggr!!! (Ringde flera gånger om att stänga dörren, men ingen kom!?) Så jag sov inte en blund, och när det äntligen blivit lugnare, syrra byte eller vad det var... och nästan somnade in väcktes jag kl 7 för att tappas på blod! Hmm... sen skivröntgen som sagt... och det visade sig att jag hade massor av grus i båda njurarna, och läkaren bestämde att inte göra någon ting!??? Så jag skickades hem... så nu känner man sig som en tickande bomb! Hmm...


Så numera säger jag till folk att jag är stenrik... Ha!


Om någon orkat läsa detta ovan, och tror sig veta vad njursten uppkommer av!? Att det är från mineraler m m vet jag redan, men min undran... skall man akta sig för viss mat t ex...? Vet du, KLICKA HÄR och berätta...

(Någon sa: Frystorkat kaffe!? :)


130221 Män kan få njursten om för mycket C-vitaminer... (Expressen)

130221 Dito ovan, men av GP...

130221 Dito av svt Nyheter...En börjar bli gammal... :)
Ja man börjar nu känna sig bättre... ang njursten... peppar peppar, för nu har jag bara problemet med tennisarm (högra) så jag har skaffat mig en digital platta med penna, samt använder nu bara musen med vänster hand! Provade akupunktur 10ggr, men inget hjälpte... så nu sjukgymnast, inget hjälper men jag fortsätter gå där ändå... hmm...

Vidare väntar jag fortfarande på en operation (pannbihålorna) som jag nu har ideligen problem med sen i aug 2011! (Började på 60-70 talet) Borrade hål upp till pannan 1986 vid ögat för att dränera, men nu blir det bara en tre timmars operation, för att vidga kanalerna m m under näsan!!! Inte kul... men förhoppningsvis skall jag få slippa min kroniska bihåleinflammationer i pannan varje höst...?

Men sen när allt detta är fixat, skall jag bara fixa min tinnitus... hmm...


 

Mina andra sjuka sidor... Ha ha haaaaa...

 

Pannbihålorna...

Min "Tinnitus"!

Vad är "Fibromyalgi"!? (Ej mitt problem)